Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Με πολύ αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας αλλά και για όλα τα κατοικίδια (ζώα), είμαστε κοντά σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Mην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@to-ktiniatrio.gr ή να επισκεπτείτε το κατάστημα μας.

Κατάστημα

Κόμβος Ατσιποπούλου
Ρέθυμνο, 741 00



Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το βιβλιαριο υγείας σκυλου;

Χρησιμοποιείται για να κρατάμε αρχείο για τους εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις ένδο και έξω, θεραπείες, στείρωση, αριθμός ηλεκτρονικού πομποδέκτη. Με το συγκεκριμένο αποδεικνύουμε ότι το κατοικίδιο μας έχει εξεταστεί από κτηνίατρο και έχει κάνει τους προβλεπόμενους και από την νομοθεσία εμβολιασμούς και ηλεκτρονική ταυτοποίηση. Η ηλεκτρονική ταυτοποίηση και ο εμβολιασμός για τη λύσσα  είναι υποχρεωτικοί από το νόμο.

Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο σκύλο και στη γάτα;

Σε γενικές γραμμές οι εμβολιασμοί για σκύλο και γάτα ξεκινούν από την ηλικία των 42 ημερών και διαμορφώνονται ανάλογα με την περιοχή που ζουν τα κατοικίδια (υψηλού χαμηλού κινδύνου). Κρίνεται από τον εκάστοτε κτηνίατρο. Τα εμβόλια και οι επαναλήψεις των κρίνονται από τα νοσήματα που ενδημούν σε κάθε περιοχή. π.χ. Λεϊσμάνια ή Καλαζάρ, Λεπτοσπείρωση. Τα εμβόλια περιέχουν ορότυπους ιών, μικροβίων, μυκητών τα οποία προσβάλλουν τον άνθρωπο (ζωοανθροπωνοσοι)

Ποια είναι τα είδη εμβολιασμου;

5απλό, λύσσα, ετήσιο, λεϊσμάνια, βήχας κυνοκομείου, λεπτοσπείρωση

Ποτε τοποθετούμε μικροτσιπ στο σκύλο και γιατί;

Το μικροτσιπ τοποθετείται σε όποια ηλικία θέλουμε. Στα κουτάβια το τοποθετούμε μερικές μέρες πριν τον εμβολιασμό της λύσσας. Σκοπός του είναι η ιδιωτικοποίηση του ζώου. Να γνωρίζουν οι αρχές και οι ιδιοκτήτες σε ποιον ανήκει σε περίπτωση απώλειας ή γενικότερα για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί.

Πότε πραγματοποιούνται οι Αποπαρασιτισμοί και ποιά τα είδη τους;

Αποπαρασιτισμοί για ενδοπαράσιτα πραγματοποιούνται από 1 ως 3 μήνες ανάλογα με την ιδιότητα του κατοικιδίου και την περιοχή που ζεί (υψηλού-χαμηλού κινδύνου Αυτό κρίνεται από τον εκάστοτε κτηνίατρο). Ζώα τα οποία ζούν αποκλειστικά σε διαμέρισμα-σπίτι μπορούν να αποπαρασιτόνονται κάθε 2-3 μήνες. Σκύλοι εργασίας (κυνηγόσκυλα- ποιμενικά) κάθε 1-2 μήνες. Έξω-Αποπαρασιτισμοί. Αναλόγως με το σκέυασμα: Αμπούλες κάθε 20-30 μέρες. Χάπι από 20-30 μέρες μέχρι 3μήνες αναλόγως το σκεύασμα.